Digitalna Stomatologija

Smile Design

Lep osmeh jedna je od karakteristika koja uvek ostane zapamćena na čoveku, te upravo zbog toga većina ljudi želi skladan i privlačan osmeh. Tehnologija koja se koristi u stomatologiji i koja svakim danom sve više napreduje, olakšava pacijentu odlazak kod stomatologa jer u kratkom vremenu, bez straha i bola može rešiti sve svoje probleme.

Takođe stomatolozima osigurava izrazitu preciznost, sigurnost i vrhunski rezultat. Stomatološka ordinacija MEJ svakodnevno osigurava svojim pacijentima individualan pristup uz korištenje modernih i digitalnih tehnologija u stomatologiji te uslugu Smile Design.

Dizajniranje Novog Osmeha u Fazama

Proces izrade visokokvalitetnog estetskog protetskog rada izuzetno je zahtevan te kako bi se postigli vrhunski rezultati, potrebna je velika preciznost u svim fazama izrade.

Kako bi pacijentu omogućili da vidi rezultat pre samog brušenja uzima se digitalni otisak Trios 3Shape skenerom, te se šalje u dentalnu laboratoriju. Laboratorija priprema digitalnu simulaciju budućeg stanja pacijenta vodeći se fotografijama lica i digitalnim otiskom. 3D printerom se izrađuje model gotove simulacije koju terapeut prenosi u usta pacijenta, koji na temelju toga može videti i isprobati svoj novi osmeh pre donošenja odluke o terapiji. Pacijent u ovoj fazi može menjati u potpunosti sve dok se ne dobije rezultat s kojim je zadovoljan.

Nakon planiranja, kreće se na brušenje zuba na kojem će se izrađivati ljuskice ili krunice. Svaki zub se prethodno anestezira kako pacijent ne bi osećao nikakav bol. Brušenje je za pacijenta u potpunosti bezbolno.

 

Nakon završenog brušenja, stomatolog će uzeti otisak. Samo najpreciznijim otiskom se može postići kasnije savršeno nasedanje ljuskice ili krunice na rub stepenice izbrušenog zuba.

Nakon otiska, izrađuju se privremeni zubi tako da pacijent nikada ne izlazi iz ordinacije bez zuba. Otisci se šalju u laboratoriju gde dentalni tehničar izrađuje same keramičke ljuskice ili krunice.

U drugoj poseti, ljuskice ili krunice se isprobaju u ustima kako bi videli da li oblik i boja odgovaraju željama pacijenta. Ako je sve u redu, tehničar završava zube i sledi cementiranje.

Sam proces cementiranja potpunih keramičkih ljuskica ili  krunica je takođe zahtevan postupak i traži spretnog i edukovanog stomatologa. Kada se cement veže, stomatolog će dodatno ispolirati rubove čime ćemo dobiti nevidljiv spoj sa zubom. Dobro je nakon nekoliko dana napraviti kontrolni pregled kako bi se odstranili mogući ostaci cementa.

Savremeni Intraoralni Skener

Trios intraoralni skener kompanije 3Shape trenutno je najbolji i najprecizniji uređaj za uzimanje digitalnih otisaka vilice. Sa vrlo velikom preciznošću od čak 7 mikrona, omogućuje nam da potpuno bezbolno, a vrlo pouzdano i precizno kopiramo stanje iz usta pacijenta, bilo za analizu ili za izradu protetskih radova, krunica ili mostova bez korišćenja otisnih masa ili kašika za otiske – klasičnog otiska koji nije nimalo ugodan. Trios 3Shape skenerom se otisak vilice registruje za manje od 60 sekundi, što znatno ubrzava celi postupak terapije, a za pacijenta je puno ugodnije i zahteva mnogo manje vremena provedenog na stomatološkom stolici. Osim protetskih radova, Trios 3Shape skenerom se mogu uzimati i otisci za ortodontske folije – alignere, delimične ili potpune proteze, te otisci za planiranje implantološke terapije ili simulacije budućeg osmeha pacijenta. U stomatološkoj ordinaciji MEJ omogućeno Vam je, uz vrhunske stomatologe i tehničare, učestvovati u kreiranju Vašeg savršenog osmeha

Kako bi svojim pacijentima pružili najbolje iskustvo kod stomatologa, kako bi izbegli njihov strah i neugodnost koja se budi na samu pomisao od stomatologa, pristupamo im sa potpunom sigurnošću, u čemu nam pomaže intraoralni skener TRIOS 3Shape, koji neugodne trenutke kod stomatologa čini ugodnim.

Kompjuterski Navođena Implantologija

Gubitak zuba česta je pojava kod mlađih i starijih osoba. Kako bi nedostatak zuba upotpunili najboljim rešenjem svakako govorimo o ugradnji implantata. Savremena tehnologija i u ovom polju nam donosi novitete koji osiguravaju pacijentu izuzetnu preciznost bez nemogućnosti greške, reč je o kompjuterski navođenoj implantologiji. Navođena implantologija je postupak kojim se na osnovi usporedbe i preklapanja CT snimke vilice i intraoralnog skena – digitalnog otiska tačno planira položaj i daljinu implantata u odnosu na anatomske strukture u vilici.

Zbog preciznosti postupka planiranja, kod ovog načina implantacije smanjuje se mogućnost greške i nelagode pacijenta jer nije potreban rez na desnima, te je u potpunosti bezbolno, a sama implantacija se provodi kroz posebno dizajniran implantološki šablon. Njome je tačno određen smer i dubina postavljanja implantata. Zbog eliminacije reza, proces oporavka pacijenta je gotovo bezbolan, a verovatnost oticanja koja je u običajenom procesu vrlo verovatna je svedena na minimum. U stomatološkoj ordinaciji MEJ koristimo implantate isključivo vrhunskog premium kvaliteta švajcarskih kompanija Straumann i Thommen kako bi svojim pacijentima pružili samo najbolje.